Centru De Carte

Amplasamentul propus se situează la intersecţia străzilor Batiştei şi Emanuel Bacaloglu. Terenul este rezultat din comas area a două proprietăţi; una, teren viran (având adresa poştală pe str. Emanuel Bacaloglu nr.1), cealaltă este cladirea desfaşurată pe parter, situată pe str. Batiştei nr.24. Terenul, în suprafata totală de aproximativ 800mp este mărginit pe latura de nord de strada Batiştei, pe latura de est de strada Emanuel Bacaloglu şi pe latura de vest de strada Jean Louis Calderon.
Amplasamentul este inclus în L.M.I. 2010 la pozitia B-II-a-B-18093 / “Ansamblu de Arhitectură Str. Batiştei” / Str. Batiştei între str. Jean Louis Calderon şi str. Vasile Lascar / sf. Sec. XIX – jum. Sec. XX.
Solutia propusa a fost adaptata amplasamentului, care a căpătat în ultimii ani anumite caracteristici funcţionale, fiind destinat în mod predilect petrecerii timpului liber: Astfel, la nivelul parterului s-a propus amplasarea unei cafenele pentru atragerea publicului şi o înscriere „prietenoasă” a funcţiunii. Spaţiile propriu-zise ale centrului sunt :
– Librării cu săli de expunere şi zone de lectură / lansare de carte
– Bibliotecă cu secţiuni adulţi / copii, cu acces la raft, săli de lectură şi spaţii aferente de întreţinere carte
– Centru de conferinţe cu o sală de 70 locuri. Sala va avea o mică scenă cu anexe minime putând fi utilizată şi pentru susţinerea unor spectacole de teatru. Garderoba, foyerul, grupurile sanitare pentru public .În afara sălii mari centrul de conferinţe cuprinde si 3 săli de discuţii, cu un mic bar
– Spaţii administrative: 2 birouri directori, secretariat, sală de şedinţe, 3 birouri pentru personalul administrativ.
– Spaţiile tehnice (centrala termică şi de ventilaţie, ateliere de reparaţii şi depozitele) sunt amplasate la subsol.
– Sa acordat atenţie accesului auto în subsol (pentru aprovizionare) şi s-au prevazut un număr de 15-20 locuri de parcare pentru personal şi invitaţi.

1

2

3

4

5

6

7mod

fatada LATERALA1

FATADA POSTERIOARA

FATADA PRINCIPALA

82