Circuit F1

Circuitul de formula 1 propus va asimila noţiunile de mişcare, tranziţie, evenimente, fluxuri, linii de forţă. Amplasamentul este la limita teritorial administrativa a Bucureştiului, ţinând cont atât de nivelul de accesibilitate, cât şi de direcţia de dezvoltare a oraşului. Fost teren agricol, aflat într-o stare avansată de degradare, amplasamentul ales are un potenţial urbanistic încă neexploatat. Suprafata terenului este de 183 ha si este pozitionat la sud de centura Bucureştiului iar în partea de vest va urma să se construiască autostrada Bucureşti – Giurgiu îi oferă un nivel de accesibilitate ridicat.

Circuitul a fost proietat conform normativelor FIA (Federation Internationale de l’Automobile) scopul acestui proiect a fost realizarea unui circuit care sa adaposteasca cat mai multi vizitatori . Circuitul contine :
– o tribuna oficiala in suprafata de 11.953 mp cu o capacitate de 6000 de vizitatori , precum si tribune secundare si tribune naturale cu o capacitate de 8000 de vizitatori.
– Paddock-ul (nod functional care deserveste echipele la cursa : spatii depozitare , garaje ,ateliere ,zone pentru pregatirea vehiculelor) are o suprafata de 468 mp
-Aferente paddock-ului :-parcare adresata exclusiv echipelor participante
-“club padock” – club privat , cu acces limitat, pe baza de invitatie sau bilet:
-centru medical permanent . temporar, vehicole de interventie

– Circuitul este compus din 5 piste de rulare : – circuitul principal (L = 5.654 km)
– circuit secundar 1 ( L=1.975 km)
– circuit secundar 2 ( L=2.794 km)
– circuit secundar 3 ( L=1.193 km)
– circuit secundar 4 ( L=2.465 km)

4

2

3

5

6

7

asadas

final int

final2

final3

int1

PLAN PARTER 90 pe 170

SECTIUNI  90 cm pe 170 cm

curbe